29 Mart 2012 Perşembe

ATEİST EBLEHLER

19 Kasım 2006 tarihli Radikal İki ekinin arka sayfasında, bir ateist kendi cenaze namazının kılınmasını istediğini, bunun ateizme karşı olmadığını, ateizmin dinkarşıtı değil, tanrı karşıtı olduğunu yazmış.

Her zaman söylediğim gibi, Müslümanlar’ın İslam’a ateistlerden daha çok zarar vermesi gibi, böylesi ateistler de atezme şeriatçılardan daha çok zarar verir.

Spinoza şunu söyleyerek çok yanılmış: İnsan düşünür. Hayır, bazı insanlar düşünür. Bana göre %o 1’inden azı, bazılarına göre, yarısından azı düşünür. Ayrıca, insan düşünen hayvan değil, hayvandan aşağı bir yaratıktır. Hayvanların uyduğu ahlak kurallarına, insanların % 90’ı uymaz, en azından Türkiye’de 1983-2006 arasında uymadı.

Dönelim ana konuya: Yazarın savunduğu görüş, ateizm değil, deizmin simetriğidir. Deizm dinsiz tanrı derken, bu tanrısız din demektedir. Bu, tarihin 13. milenyumunda hala kendini güdecek çoban arayan kaz mantığıdır.

Tanrı düşüncesi tarih öncesinden beridir var, bunu mağaralardaki duvar resimlerinden biliyoruz. Bugün tek tanrılı dinlerin kastettiği, hala o tanrıdır. Bu, ta Taş Çağı batıl alışkanlıklarının, büyülerin muskaların, bugün hala ve burada sürüyor ve kullanılıyor olmasından anlıyoruz. Zatin ilk tek tanrılı din de, bugünküler değildi ve şimdi silinmiş durumda.

Yine her zaman dediğim gibi: Bize düşmanlarımızı değil, dostlarımız daha çok zarar verir. O nedenle, kimseyi ateist yapmaya uğraşmıyorum. Bırakırım, kendi kafataslarının kuburunda debelenip dursunlar.

(19 Kasım 2006)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder